Spørsmål
Hei. Jeg lurer på hvor mye tid man bør la partneren sin drive med hobby? Forstår dette er individuelt, men er redd jeg skaper problemer av bagateller. Min samboer langt over gjennomsnittet interessert i fotball, ser alle kamper i alle serier og er svært aktiv på Fantasy o.l. Jeg mener dette tar alt for mye tid av vårt forhold siden det er opp til flere kamper han ser daglig. Han mener dette ikke er et problem, siden han fint kan gjøre andre ting som å lage mat/se film/gå tur mens kampen er på i bakgrunnen. Men jeg mener dette setter en stor demper for forholdet. Likevel er jeg redd for at jeg overreagerer, jeg ønsker jo ikke å frata ham en hobby som tilfører så mye glede! Har prøvd å få han til å velge maks 1 kamp daglig, noe som fungerert til en viss grad, men det er fremdeles kontinuerlig sjekking av resultater osv. Hva tenker dere? Har dere forslag til hva jeg kan gjøre for å få han til å innse at jeg ikke har det bra på grunn av fotballinteressen?
Klinisk sosionom
Det høres ikke som om dette er en bagatell for deg. Jeg tenker at det er lurt å lytte til hvordan du har det med dette og hvordan det påvirker dine behov og dine følelser.
Det høres ut som om dere er uenige i hvor stor plass fotballinteressen hans tar og hvordan det påvirker forholdet deres. Samtidig kan det virke som om han er villig til å komme deg i møte ved å kutte ned på antall kamper og finne en middelvei som kan gjøre det bedre for deg og dermed også for forholdet, men at han sliter med å gjennomføre dette i praksis. Hvis det er slik at han ønsker å redusere mobilbruken, men ikke greier det, kan det handle om flere ting og kanskje ikke bare om interessen for fotball? Scrolling og hyppig mobilbruk blir av noen beskrevet som "digitalt dop" som gir oss en god følelse og gjør at vi vil fortsette med det. Hvis det handler om en begynnende avhengighet kan det være lurt å råde han til å se nærmere på hvilke følelser som utløser bruken og tipse om at det kan være lurt å sette seg konkrete mål for nedtrapping.
Det er også slik at når et forhold har kommet forbi den første fasen med forelskelse så kreves det oppmerksomhet og vilje fra dere begge for å få forholdet til å bli godt. Når en av partene tviler på om forholdet er bra kan det ofte handle om at dere er uenige om viktige ting eller at dere har urealistiske forventninger til hverandre. Et forhold skal være trygt, dere må begge ønske det beste for hverandre og gjøre en felles innsats for at det skal fungere over tid. For å finne ut av dette er det en forutsetning at dere greier å kommunisere på en god måte. Jeg legger ved en artikkel som beskriver god kommunikasjon
Vennlig hilsen
Klinisk sosionom